Vynas

Vynas – tai maisto palydovas. Vyno ir maisto derinimas yra begalinis savo giliomis tradicijomis, atradimais ir eksperimentais. Prie raudonos mėsos derinkite raudoną vyną, prie baltos mėsos ar žuvies – baltą. Kuo sunkesnis/riebesnis valgis, tuo sunkesnis/tvirtesnis turėtų būti pasirenkamas vynas, ir atvirkščiai. Prieš valgį, apetitui sužadinti puikiai tinka taurė lengvo baltojo vyno.
Vytintų vynuogių vynas (appassimento) - tai brangaus ir ilgo proceso rezultatas. Vynuogės vytinamos specialiose patalpose ir kas 20 dienų rūšiuojamos, taip prarandant apie 40% surinkto derliaus. Vynuogės spaudžiamos šalčiausiais metų mėnesiais, naudojant volinį vyno presą. Po fermentacijos vynas perpilamas į ąžuolo statines brandimui, kuriose vynas įgyja turtingą skonį bei aromatą.
Filtruoti