Vynas

Ammasso Rosso Sicilia

Italija
80% Nero d'Avola, 10% Nerello Mascalese, 5% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
Sausas raudonasis vynas su SKVN (Sicilia)
Brandinimas 8-10 mėnesių naujose vidutiniškai degintose prancūziško ąžuolo statinėse
14,5% tūrio
Pagamintas iš vytinų vynuogių. Ammasso - tai aukščiausia Barone Montalto kokybės išraiška.
Aukso medalis - Mundus vini, 2024 m.
Sidabro medalis - Mundus vini, 2020 m.
Aukso medalis - Mundus vini, 2019 m.
Aukso medalis - Mundus vini, 2015 m.
Aukso medalis - AWSA, 2015 m.
Sidabro medalis- Decanter World Wine Awards, 2014 m.;
Sidabro medalis-Lietuvos vyno čempiontas, 2014 m.;
Sidabro medalis - AWC Vienna International Wine Challenge, 2014 m.
Aukso medalis-Mundus vini, 2013 m. (Vokietija);
Aukso medalis-China Wine&Spirits Awards, 2013 m. (Kinija);
Ammasso - tradicinis itališkas vyndarystės metodas, tebenaudojamas gaminant geriausius Sicilijos vynus. Vynui gaminti naudojamos tik išskirtiniuose vynuogynuose užaugintos vynuogės. Prinokusios vynuogės nurenkamos rankomis, rūšiuojamos ir geriausios iš jų dėžėse vytinamos 4 savaites, palaikant specialią temperatūrą. Vytinimo metu vynuogėse vyksta natūralus fermentacijos procesas, kurio metu formuojasi nepakartojamas aromatas ir skonis.
Vyną atvėsinkite iki 14-16° C ir improvizuokite!
Kaina apie: